Kynuté Buchty s tvarohem

A3dL6dpULOX5k8wB7sFej8kIKgtSytxmcj5qHSbWBgU4EhCFCALmEmpZrGN25bjvs3HEe70

Suroviny na těsto:

  • 20g droždí

  • 200-300ml mléka

  • 50g krupicového cukru

  • 500g hladké mouky

  • trochu soli

  • kůra z 1 citronu

  • špetka mleté vanilky (nebo vanilkového cukru)

  • 60g rozpuštěného másla + cca 50g na „vykoupání“ buchet

  • 1 žloutek

  • 2 lžíce rumu, trochu cukru a horké vody na potření

  • moučkový cukr na poprášení

Suroviny na tvarohovou náplň:

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • kůra z 1 citronu

  • 1 žloutek

  • 250g jemného tvarohu

  • 40g cukru moučky

Postup:

  • Rozpusťte lžičku cukru ve vlažném mléce (100ml) a rozdrobte do něj droždí – nechte vzejít kvásek.

  • V dalším rendlíku mezitím rozpusťte máslo a nechte trochu vychladnout.

  • Do velké mísy nasypte přes sítko mouku, sůl, zbytek cukru (cca 46g), vanilku, citron, žloutek a vychladlé máslo – vše lehce promíchejte.

  • Přidejte vzešlý kvásek a zbylé mléko (200ml) a propracujte (nejlépe rukama), aby se těsto nelepilo na stěny mísy a vařečku (případně na ruce).

  • Těsto poprašte moukou a nechte cca hodinu kynout do dvojnásobné velikosti na teplém místě pod utěrkou.

  • Mezitím si připravte krém – všechny ingredience dejte do mísy a vyšlehejte do hladké hmoty (ručním mixérem na nízkou rychlost nebo vařečkou).

  • Vykynuté těsto rozválejte na cca 5x5cm velké čtvrtečky (nebo od oka odkrajujte hrudky a prsty je roztáhněte do stran) a na ně dejte lžíci tvarohové náplně.LPsPhcG5GHpA4ppxvxVyK9W0zqdMToZ01rQiSJjHCmju5aaILKb6tob1yP-SgdSLrw3gF5k

  • Buchty uzavřete, obalte v rozpuštěném máslu a dejte do pekáče spojem dolů.

  • Pečte v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut, poté snížit teplotu na 180°C a péct dalších 15 minut.

  • Ještě horké je můžete potřít rumem smíchaným s trochou moučkového cukru a horké vody (lze vynechat).

  • Vychladlé posypte moučkovým cukrem a podávejte.

 

Recept od Diany