V tomto období jsou plné skleníky paprik a rajčat.

Pokud je tento druh zeleniny zbavený slupky, má jemnější chuť a je to lépe stravitelné.

Tento způsob úprav se běžně používá ve Středomoří.

tomatoes-1263086_640

RAJČATA

Odstraníme stopku a slupku na opačné straně plodu nařízneme do kříže. Rajčata dáme na 10 vteřin do vroucí vody spařit. Vyjmeme je, přelijeme studenou vodou a pak lehce slupku sundáme – loupeme směrem od zářezů.

 

PAPRIKY

Papriky rozpůlíme, očistíme od semen, lehce pokapeme olejem a vložíme pod rozehřátý gril slupkou nahoru.

Grilujeme je 10 – 13 minut, až slupka ztmavne. Nesmíme je však nechat pod grilem příliš dlouho, aby se nespálila dužnina. Pak je z grilu vyjmeme, zabalíme např. do utěrky nebo také do mikrotenového sáčku, necháme vychladnout a slupku lehce sundáme.