Jak oloupat rajčata a papriky
V tomto období jsou plné skleníky paprik a rajčat.
Pokud je tento druh zeleniny zbavený slupky, má jemnější chuť a je to lépe stravitelné.
Tento způsob úprav se běžně používá ve Středomoří.
RAJČATA
Odstraníme stopku a slupku na opačné straně plodu nařízneme do kříže. Rajčata dáme na 10 vteřin do vroucí vody spařit. Vyjmeme je, přelijeme studenou vodou a pak lehce slupku sundáme – loupeme směrem od zářezů.
PAPRIKY
Papriky rozpůlíme, očistíme od semen, lehce pokapeme olejem a vložíme pod rozehřátý gril slupkou nahoru.
Grilujeme je 10 – 13 minut, až slupka ztmavne. Nesmíme je však nechat pod grilem příliš dlouho, aby se nespálila dužnina. Pak je z grilu vyjmeme, zabalíme např. do utěrky nebo také do mikrotenového sáčku, necháme vychladnout a slupku lehce sundáme.
Napsat komentář