Sýrové hamburgery s česnekovou omáčkou, tak jak je neznáte. Na vytvoření 8 takových burgerů budete potřebovat:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 8 housek
  • 2 cibule
  • 1 česnek
  • bílý jogurt
  • 100g plátkového sýru
  • 100g sýru vhodného na nastrouhání
  • 1 vejce
  • slaninu
  • rajče
  • ledový salát
  • sůl
  • pepř
  • vaše oblíbené omáčky

Do větší misky přidejte maso, vejce. Zasypte nadrobno nakrájenou cibulí a 4 rozmačkanými stroužky česneku. Důkladně promíchejte. Nebojte se použít ruce. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Na závěr do směsi přidejte 100 g na jemno nastrouhaného sýru. Směs opět důkladně promixujte a dejte odležet alespoň na hodinu do lednice.

Mezitím si připravíme česnekovou omáčku. Smíchejte bílý jogurt s nadrceným česnekem. 5 stroužků je tak akorát. Přidejte sůl a pepř. Můžete dochutit nějakou svojí oblíbenou omáčkou. V mém případě je to určitě chilli. Opět uložíme do lednice na odpočinek.

Masovou směs rozdělte na 8 stejných částí. Z každé vytvořte placku. Výsledný hamburger se trošku smrští, udělejte je tedy trochu větší a tenčí. V rozpáleném oleji osmažte z obou stran. Stupeň propečení záleží na vaší chuti. Na pánev přidejte plátky slaniny a na kolečka nakrájenou cibuli. To poslouží k dochucení a ozdobení výsledných hamburgerů. Housky podélně rozkrojte. Spodní část housky potřete česnekovou omáčkou. Jako další vrstvu přidejte maso, přikryté plátkem sýru. Pak následuje slanina, cibule a zelenina. Věž přiklopte druhou částí housky a je to! První zakousnutí do burgeru stojí za to!