Sýrové hamburgery
Sýrové hamburgery s česnekovou omáčkou, tak jak je neznáte. Na vytvoření 8 takových burgerů budete potřebovat:
- 500g mletého hovězího masa
- 8 housek
- 2 cibule
- 1 česnek
- bílý jogurt
- 100g plátkového sýru
- 100g sýru vhodného na nastrouhání
- 1 vejce
- slaninu
- rajče
- ledový salát
- sůl
- pepř
- vaše oblíbené omáčky
Do větší misky přidejte maso, vejce. Zasypte nadrobno nakrájenou cibulí a 4 rozmačkanými stroužky česneku. Důkladně promíchejte. Nebojte se použít ruce. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Na závěr do směsi přidejte 100 g na jemno nastrouhaného sýru. Směs opět důkladně promixujte a dejte odležet alespoň na hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme česnekovou omáčku. Smíchejte bílý jogurt s nadrceným česnekem. 5 stroužků je tak akorát. Přidejte sůl a pepř. Můžete dochutit nějakou svojí oblíbenou omáčkou. V mém případě je to určitě chilli. Opět uložíme do lednice na odpočinek.
Masovou směs rozdělte na 8 stejných částí. Z každé vytvořte placku. Výsledný hamburger se trošku smrští, udělejte je tedy trochu větší a tenčí. V rozpáleném oleji osmažte z obou stran. Stupeň propečení záleží na vaší chuti. Na pánev přidejte plátky slaniny a na kolečka nakrájenou cibuli. To poslouží k dochucení a ozdobení výsledných hamburgerů. Housky podélně rozkrojte. Spodní část housky potřete česnekovou omáčkou. Jako další vrstvu přidejte maso, přikryté plátkem sýru. Pak následuje slanina, cibule a zelenina. Věž přiklopte druhou částí housky a je to! První zakousnutí do burgeru stojí za to!
Napsat komentář